For tekno-freakene


For oss som har en lei tendens til å like å se og lage YouTube videoer med endeløse sekvenser med sykling langs landevei, har jeg kommet over et nytt video-redigerings verktøy! Det har antagelig vært tilgjengelig en stund, og for Garmin Virb brukere har det antagelig vært kjent. Programmet heter Garmin Virb Edit og kan lastes ned her for Windows brukere, og her for Mac brukere.

Det geniale med programmet, er at du trenger ikke ha hverken Garmin Virb eller en Garmin GPS. Programmet lar deg bruke video fra ethver kamera (i MP4 format) og gps data fra hvilken som helst gps (gpx format). Programmet gjør kun enkle video operasjoner (split, trim og transitions). Det geniale, er at det kan lage overlays av gps-data direkte på videoen. Det finnes en mengde forskjellige forhåndsinnstilte oppsett og instrumenter man kan bruke.

Lekte meg litt med en tur på lørdag. Ikke helt vellykket, da det ble en feil i en video fil fra GoPro kameraet. Og kameraet ble skjøvet litt skjevt av noen bremse-kabler i en sving eller noe… Derfor litt på skakke. Men et lite eksempel på hva det kan brukes til…